DMCA/NTD problemen oplossen

Ted

Administrator
Forumleiding
19 sep 2019
4
1
VPN
NordVPN
Usenet
EasyUsenet
DMCA/NTD problemen oplossen

Het komt je vast wel bekend voor. Je wilt een bestand downloaden welke binnen de retentietijd valt van je usenet provider, maar toch niet meer te downloaden is.
Dit komt dus door de DMCA/NTD-verzoeken die usenet providers ontvangen. Zodra zij deze verzoeken hebben ontvangen zullen ze de bestanden verwijderen van hun platform. Het is daardoor dus niet meer mogelijk om het bestand te downloaden.
Het maakt niets uit of een usenet provider nou DMCA of NTD is. In beide gevallen zullen de bestanden verwijderd worden.

Wat kun je nou hieraan doen?
Alle usenet providers zullen gehoor geven aan de DMCA/NTD verzoeken omdat anders hun bestaansrecht in gevaar komt. Je zal er dus of heel snel er bij moeten zijn of je moet er voor kiezen om zaken automatisch te downloaden.

Anders zoeken
Zoeken via Spotnet, Spotweb, NZBIndex of Binsearch geven vaak beperkte resultaten weer of deze zijn al verwijderd. Kijk eens in onze lijst van 'usenet sites'. In het overzicht zul je usenet sites/forums vinden welke nog online zijn.
In de meeste gevallen zul je bij zulke websites/forums nog wel een werkende nzb vinden. Het komt soms voor dat er een 2e back-up nzb erbij staat vermeld. Deze is vaak dan nog wel te downloaden.